Blogger lookout with Flora Bugan

by - 10:09 AM

 

    I have been following and reading Flora`s blog since a while and I found out that she`s an amazing blogger. I am writing in the school paper and I grab the opportunity to write about her.  I feel lucky that I had this chance to ask some questions.

 1.)This question  must have been asked many times,but how did you start blogging?
 I started fashion designing when I was 4, but I got into the blogger world only a few years ago. As far as I can remember, my first blog (called FloraFashion) was a beginner site, I guess you can imagine my style if I say the words "tulle skirt" and "bow headband". I think this blog worked for some months only, but this is my first blogging experience. My next 1-2 years were a littlebit crazy, I went through some epic changes, I found my real self only in December 2014. I was a girl who had goals to achieve. To tell you the truth, a fictive character (Blair Waldorf) helped me to realize who I should be. And the girl I became started a blog.

2.)How do you see the formation of your style during this period of blogging?
A lot of things happened to me since December. In winter I was elegant, in spring I went lazy, and in summer I was a sporty girl. I can't even remember how many styles I had! I think the best in fashion is that I can express these changes.

3.)Which are your favorite brands/fashion houses?
I really love Chanel (Coco is my idol), Prada and Balenciaga. But when it comes to fast fashion, I absolutely prefer Zara!

4.)What do you think which pieces are going to be must have this winter?
 Actually, I don't like following trends, I like playing according to my own rules. One thing's sure: each girl needs a pair of ankleboots, patterned pants and a cozy piece of knitwear. I don't think you could make a mistake with these.

5.) You just have gotten home from Paris.What was your must significant experience related to fashion?
 Yes, I just got home from France. When I was preparing the programs, I tried to take into consideration that the classic museum-museum-lunch-museum-museum combination is a bit boring, so I tried to find something in connection with fashion for every single day. We visited Lafayette, boutiques next to Madeleine and Champs-Élysées. I loved them all, but my Lafayette was my favourite.

6.)I know you want to become a fashion designer.If you had the chance to work for any fashion house,which would it be?
You're right, my dream is to be a fashion designer. My real goal is working for my own brand, but we'll see what the future holds. I'm not sure which university/college am I going to attend, but I know I'll have take part in some designing at a brand after graduation. If I could work absolutely anywhere, I would choose Chanel. I always wanted to meet Karl.

 Learn more about her : www.lapapillonnoire.blogspot.com

***** 
       Már régóta olvasom Flóra blogját és úgy gondolom,hogy remek divatblogger (erre ti is rájöhettek,ha olvastok tőle). Az iskola újságba írok egy divat rovatba és megragadtam az alkalmat,hogy róla írjak. Nagyon szerencsésnek érzem magam,hogy feltehettem neki néhány kérdést.

1.)Tudom már sokszor megkérdezhették,de hogyan indult a bloggolásod?
 4 éves korom óta tervezek ruhákat, a blogolás azonban csak néhány éve keltette fel a figyelmemet. Az első blogom, ha jól emlékszem, FloraFashion néven futott. Ez egy elég kezdetleges oldal volt (szerintem a tüllszoknya és a masnis hajcsat mindent elmond az akkori stílusomról), és nem is voltak vele konkrét céljaim. Csak néhány hónapig működött, de ez volt az első blogos élményem. Az ezt követő 1-2 évem elég "vegyes" volt, különféle stílusváltásokon mentem keresztül, míg végül rátaláltam magamra. Illetve, valakire, akinek már céljai is voltak. Igazából egy fiktív karakter (Blair Waldorf) volt az, aki rádöbbentett, mit is szeretnék. Ez 2014 decemberében történt, ekkor indult útjára a La Papillon Noire.

2.)Hogyan látod a stílusod kialakulását,kiformálódását mióta bloggolsz?
 December óta sok mindent történt. Télen elegánsan öltöztem, tavasszal lazán, nyáron sportosan... Igazából már nem is tudom számon tartani. Folyamatosan változik a stílusom. Szerintem az a legjobb a divatban, hogy ezt ki tudom fejezni.

3.) Melyek a kedvenc márkáid/divatházaid?
 A luxusmárkák közül nagyon szeretem a Chanel-t (azért is áll hozzám közel, mert Coco a példaképem), a Prada-t és a Balenciaga-t. Ha fast fashion, akkor pedig Zara, általában itt vásárolok.

4.) Szerinted mik lesznek az idei tél must have darabjai?
 Az az igazság, hogy nem igazán követem a trendeket, szeretek a saját szabályaim szerint élni. Egy biztos: minden lánynak szüksége van egy bokacsizmára, egy mintás nadrágra és egy vastag, kötött pulcsira. Szerintem egyikkel sem lehet mellényúlni.

5.) Nemrég voltál Párizsban.Mi volt a legmegfogóbb divattal kapcsolatos élményed?
 Ez így igaz, kicsit kirándultam az őszi szünetben. Amikor összeállítottam a programokat, fontosnak tartottam, hogy minden nap nézzünk meg valamit, ami kapcsolatos a divattal, voltunk például a Lafayette luxusáruházban, a Concorde környéki üzletekben és a Champs Élysées-en. A kedvencem talán a Lafayette volt, teljesen elámított a meseszép üvegkupolája és a ruhák, táskák, cipők. Megvan a maga hangulata!

6.)Ha jól tudom designer szeretnél lenni.Ha megadatna a lehetőség, hogy bármelyik divatházhoz menj dolgozni, melyik lenne az és miért?
 Igen, nagyon érdekel a tervezés. Az igazi célom az, hogy saját márkám legyen, de addig még hosszú az út. Még nem tudom pontosan, hogy milyen művészeti főiskolán vagy egyetemen szeretnék továbbtanulni, de az iskola elvégzése után mindenképpen munkát kell majd vállalnom valamelyik divatháznál. Ha bárhol dolgozhatnék, valószínűleg a Chanel-t választanám, régi vágyam, hogy megismerkedjek Karl-lal.

Többet megtudhattok róla a www.lapapillonnoire.blogspot.com oldalon.



You May Also Like

1 megjegyzés